#Utusan Malaysia; “CIA dan teori konspirasi hilangnya MH370”

Utusan Malaysia: Tidak mustahil kehilangan MH370 berkait dengan CIA

Selasa 7 Jamadilakhir 1435 / 8 April 2014

FortunaMedia.com |#Utusan Malaysia; “CIA dan teori konspirasi hilangnya MH370”

Seorang bekas duta AS ke Malaysia John Mallot menyelar akhbar Utusan Malaysia kerana menyiarkan satu tulisan menggemparkan yang membangkitkan spekulasi bahawa Agensi Perisikan Pusat (CIA) negara itu mendalangi kes kehilangan pesawat MH370.

“Ini satu lagi contoh bahawa Utusan menjadi bahan jenaka dalam kewartawanan Malaysia, yang menulis dengan rekaan, teori konspirasi, paranoia, dan perkauman,” katanya dalam satu kenyataan.

Tahniah kepada pembantu pengarang Utusan Ku Seman Ku Hussein,
 
Apabila sebuah berita berupa analisis atau ulasan yang dikeluarkan oleh sebuah media pro kerajaan seperti Utusan yang bukan sembarangan akhbar. Ia dimiliki oleh Umno, parti pemerintah Malaysia,

Secara tradisi Umno dan presidennya  turun temurun memberi bimbingan redaksi dan seliaan ke atas Utusan. sudah tentu publik atau tokoh.pemimpin luar atau tempatan akan cepat memberi respon samada pro dan kontra.

Namun kita jangan cepat melatah atas tanggapan mantan Dubes Amerika di Kuala Lumpur itu.kerana dia sendiri selama bertugas di Malaysia  juga adalah seorang yang suka memberi kenyataan yang suka memburukkan imej Malaysia dimata dunia.

Dan banyak isu ketegangan hubungan bilateral antara Malaysia dengan Singapura atau Indonesia bahkan juga dengan Thailand adalah hasil garapan ‘tangan-tangan ghaib’ Amerika melalui agen CIAnya.

Malaysia perlu momentum yang jelas.

Perlu kita fahami  CNN antara alat perang psikologi bagi mencapai agenda AS menguasai dunia.jelas sekali agenda Amerika ada dibalik tragedi MH370 ini sebagai contoh pada artikel yang saya tulis disini ;

Special edition misteri hilangnya-mh370-USNavy-laser-weapon-system/#more-3704

Pada awal-awal tragedi lagi ,CNN telah menebarkan berita-berita sensasi berupa spekulasi yang lebih menjuruskan kepada keterlibatan teroris bahkan secara halus  hari-hari CNN memberitakan tentang kapten pilot MH370 dengan berita penyiasatan pelbagai sudut sangat menyedihkan kita.

Jadi kesimpulan saya,penulisan seperti analisis pembantu pengarang Utusan Ku Seman Ku Hussein,itu adalah hal biasa-biasa saja  bukan juga merendah-rendahkan martabat dunia kewartawanan .

JIka Anda rajin membaca penulisan kolumnis pengarang akbar disekitar Asia ini seperti Hindi Time,Singaporenews,Bangkok post Tempo,ROL,news..Anda akan jumpa artikel yang membahas segala kejahatan terselubung Amerika dibalik kedok CIAnya,

Pasca tragedi MH370 ini secara jujurnya kita Malaysia perlu bersikap suatu sikap yang punya momentum yang jelas selanjutnya.Dimana selama pencarian MH370 kita memahami secara jelas siapa yang jujur atau munafik dengan Malaysia.

Dan Malaysia perlu waspada dengan sikap baik Amerika dirantau ini.krisis Ukraine dan Crimea patut menjadi tauladan buat kita.Coba Anda bayangkan permainan politik Amerika dan Zionis Israel demi menguasai Ukraine sanggup bekerjasama dengan kumpulan Neo-Nazi yang selama ini adalah musuh yang membayangi kehidupan sosio-politik mereka.

Anda baca untuk jelasnya disini ;

Apa pentingnya-Israel-mengolah-isu-nazifasisme-di-ukraine2/

___________________

Resource ; Utusanonline

 

Editor by Romy Mahakam.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s