#PrayForMH370;Tragic couple posted playful messages before boarding MH370


#Missing: Sydney mother Gu Naijun menggunakan web- microblogging-nya untuk mengirim foto-foto dirinya dan dua anak perempuannya kepada suaminya Li Yuan kerana urusan bisnis di China, dengan pesan-pesan menggoda, Kerana kehidupan impian mereka di Australia yang telah gagal dan membawa dua anak gadis kecil   kembali ke China dan semantara kerabat menunggu  mereka untuk bergabung dengan mereka diberitakan Flight MH 370 hilang*

Khamis 11 Jamadilawal 1435 / 13 Mac 2014

FortunaMedia.com |#PrayForMH370;Tragic couple posted playful messages before boarding MH370

Mereka jatuh cinta di Sydney, mempunyai dua orang anak perempuan dan apabila kehidupan mereka bertukar jadi kegagalan.mereka berencana untuk kembali membawa anak-anak mereka  kembali kepada keluarga di China. Hujung minggu lepas, pasangan yang memanggil satu samalain dengan panggilan ‘Carlos dan Carrie’ dalam perjalanan untuk menyertai mereka.

Gambar-gambar dan mesej gembira bermain dipaparkan di media sosial dengan Gu Naijun dan Li Yuan sebelum mereka menaiki Penerbangan MH 370 untuk bersatu semula dengan anak-anak kecil mereka sangat  mengharukan.

Melarikan diri mimpi kegagalan di Australia, di mana  Gu Naijun dan Li Yuan terpaksa menjual  perniagaan mereka  kerana kes  liquidation , pasangan ini mengusik antara satu sama lain dengan kata-kata manja dan memposting gambar ‘puteri’ kecil mereka

 

Pasangan itu mencatatkan apa yang mungkin menjadi perbualan terakhir mereka dalam kata-kata dan gambar tentang anak-anak mereka pada akaun microblogging  Gu Naijun di website Weibo, salah satu yang paling popular laman media sosial China, laporan Sydney Morning Herald.

 

Gu Naijun boleh dilihat bergambar dengan kanak-kanak perempuan beliau, bayi dan kanak-kanak kecil, dalam “series of happy family shots”, sedang makan tengah hari di kolam renang, berpakaian dalam pakaian yg berjumbai.

Gu Naijun, 31, kelihatan menggunakan microblog untuk berkongsi hari anak-anak perempuan dia ‘dengan suami, Li Yuan, 32, yang mengembara ke China untuk kerja sebagai rakan kongsi dalam firma perisian permulaan, Beijing Landysoft Teknology.

‘Dad, I’m playing on the slide now,’  bunyi kapsyen pada gambar yang diambil di taman permainan.

 

‘You’ll be rolling all over the floor,’ was the reply-Li Yuan


Saudara-mara Gu Naijun dan Li Yuan dilaporkan akan menjaga grandaughters mereka di China, dan seperti keluarga yang lain. semua 239 penumpang penerbangan MH370 yang hilang kini menunggu dengan cemas untuk menunggu khabar berita.

 

Li Yuan dilahirkan di Beijing dan Gu Naijun di Shanghai.

 

Carlos dan Carrie, nama-nama Inggeris-an dipilih oleh pasangan itu, bertemu ketika masih pelajar Universiti di Sydney, jatuh cinta dan berkahwin.

 


        *Little princesses: The Chinese born Sydney couple ; pasangan yang memanggil diri mereka ‘Carlos dan Carriemencatatkan kata-kata memuja dan foto (atas) di laman media sosial Weibo dua kanak-kanak perempuan mereka, mereka pulang ke China untuk membina kehidupan baru selepas impian Australia mereka telah gagal*


            -Forced to sell up in Sydney, Gu Naijin (pictured with her daughter)

Pasangan muda  itu membeli sebuah rumah di pinggir bandar Sydney selatan Sylvania , dan satu stesen petrol di Metro berdekatan Miranda pada tahun 2007.

Gu Naijin kekal berhubung dengan rakan dan keluarga di negeri China. Dia telah melahirkan dua orang anak perempuan , dan pasangan itu bekerja keras untuk berjaya.


Namun keadaan masalah kewangan mereka tiba-tiba memburuk  berikutan terjadi  kemalangan dahsyat di stesyen minyaknya , di mana juruelektrik berusia 24 tahun ,Peter Wahhab , terkena kejutan elektrik selepas dia jatuh dari tangga semasa memasang penghawa dingin.

Perniagaan ini telah diletakkan ke dalam pembubaran oleh pentadbir , dan bank menarik  rumah mereka , memaksa pasangan itu untuk mengubah haluan,dan terpaksa tinggal di apartmen lebih kecil yang disewa.

Sementara itu, Li Yuan telah menukar haluan dan bekerja dengan perniagaan perisian di taman perindustrian baru di China. Pada satu ketika, anak-anak perempuan mereka pergi untuk tinggal dengan saudara-mara Cina mereka.

Ia tidak jelas sama ada mereka pernah kembali untuk tinggal di China atau melawat sebelumnya apabila mereka membuat perjalanan malang ini.

Sementara itu para saudara mara 153 penumpang Cina dalam penerbangan #MH370  telah berkumpul di Beijing Lido Hotel menunggu siasatan   kapal terbang yang hilang di bilik yang ditetapkan oleh pihak berkuasa dengan skrin televisyen dan laporan berita biasa.

_______________________________

Written by Candace Sutton/dailymail.co.uk

Editor by Wilhelmina(Malaysia)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s