Penyakit HIV-AIDS “Silent Killer” Pengamal Nikah Mut’ah Syi’ah!

                                         

Rabu 3 Jamadilawal 1435 / 5 Mac 2014
Written by Wilhelmina

ASSALAMULAIKUM semua,

 

Hello! Sahabat pembaca setia,

FortunaMedia.com |Penyakit HIV-AIDS “Silent Killer” Pengamal Nikah Mut’ah Syi’ah!

APA yang difatwakan Ulama-Ulama Islam Muktabar beberapa abad lampau khususnya para Ulama yang mewarisi dan menyebarkan Risalah Rasulullah SAW yang digolongkan kepada as-SunnahWaljamaah-kini digelar dengan kumpulan Sunni.Penjenamaan ini kerana banyaknya muncul diabad ini kumpulan-kumpulan yang menggunakan topeng Islam tapi nyatanya bukan ajaran murni Islam seperti Syi’ah contohnya,

Apa yang difatwakan Ulama itu adalah tentang sesat/haram hukumnya  Nikah Mut’ah yang kini berlaku secara meluas dimana-mana negara yang telah ada penganut Syiah yang  menerima ajaran sesat Syiah

Sahabat baca juga disini :

https://helmysyamza.wordpress.com/2013/11/30/pendeta-syiah-putriku-haram-dimutah/

  • Nikah Mut’ah ini sebenarnya tak ubah bagaikan pelacuran berlesen (Legalisasi) dengan kaedah kahwin kontrak-suka samasuka mungkin dalam jangka masa sehari-seminggu-sebulan dan seterusnya mengikut persetujuan kedua belah pihak.

Yang diwajibkan pada nikah Mut’ah adalah kedok(topeng) Mahar- yang biasanya digunakan dalam pernikahan islam- Dan Syiah menciplaknya agar nampak macam Islamik .namun kaedah mahar bagi Syiah itu tak ubahnya seperti Anda membayar khidmat pelacur mengikut kadar harga dipersetujui.

Dan nikah mut’ah tak memerlukan jurunikah-Qadi dan sebagainya hanya Anda perlu mendaftar pada ejen mut’ah dimana dilaksanakan.
Seperti yang terjadi dibandar-bandar suci mereka .Sahabat baca selengkapnya disini :

https://helmysyamza.wordpress.com/2013/08/05/kota-suci-sejuta-mulah-itu-bernama-qom/

  • Nikah mut’ah ini sebenarnya hanya untuk modal -dakyah paderi-paderi syiah  untuk menarik manusia-manusia yang tertipu untuk mengikuti ajaran syiah.

Sejarah mencatat ramainya pengikut ajaran-ajaran sesat di belahan dunia Barat dan Timur adakah kerana adanya habuan sex bebas semacam nikah mut’ah syiah ini.

 

Penyebaran AIDS di Najaf, kota suci bagi syiah

Laman sosial Akhbarul Irak Selasa (04/03/14) melaporkan seperti dikutip website nahimunkar.com.seorang doktor di Irak mengumumkan penyebaran AIDS begitu membimbangkan di Najaf, kota suci bagi syiah, akibat nikah mut’ah dan meminta agar ulama syiah menghentikannya.

 

Dr Hussein Abdullah al-Jabiry, Ketua Institute Penanganan Penyakit Menular di kota Najaf, utara Baghdad, menegaskan bahwa rata-rata penderita penyakit AIDS di kota Najaf majoriti adalah dari pemeluk syiah.. Ia menambahkan bahwa penyebaran penyakit AIDS ini adalah fenomena praktek nikah mut’ah, terlebih para pengunjung syiah yang datang dari Iran dan Pakistan.

Al-Jabiry mengkritik para pembesar-pembesar syiah itu yang mencatat pernikahan kontrak antara pemuda dan pemudi penganut syiah, di mana kahwin kontrak tersebut tidak melebihi 1 minggu bahkan ada yang cuma sehari semalam sahaja.

al-Jabiry mengingatkan dan meminta pihak al-Hauzah al-‘Ilmiyyah dan marja’iyyat (pendeta-pendeta syiah) untuk menghentikan kahwin kontrak untuk periode mendatang hingga Kementrian Kesihatan Irak memberikan ketentuan untuk mengatasi krisis ini.

Para penganut syiah dari Iran dan Pakistan sangat gemar nikah mut’ah di Irak  kerana urusan  kawin kontrak sangat mudah mendapat perestuan para sayyid yang mengumpul kekayaan dengan projek kahwin kontrak ini.Terkadang tanpa pengesahan kesihatan penganut syiah Iran/Pakistan itu yang  tanpa diketahui imereka-mereka  mengidap penyakit apa.

Perlu dicatat bandar Najaf kini mencatat rekod  tertinggi  bulan lalu di mana pengidap dan penyebar  penyakit AIDS melebihi 80 kes  dan lebih dari 4000 pecandu narkotik dan dadah dari Iran

Kita juga mengingat kerajaan Malaysia yang kini sedang gencar dalam kempen “Visit Malaysia Year 2014″ agar jangan terlalu gairah hendakkan kemasukan fiskal negara melalui pelancongan tanpa disedari para pelancong tersebut membawa bala-penyakit berbahaya seperti HIV-AIDS

Kerajaan melalui pihak berkuasa Imigresyen dan Kementrian Kesihatan supaya jangan lupa memperhatikan para pelancong yang datang .

Dan jika perlu disetiap pintu masuk lapangan terbang atau pintu masuk laut seperti Jeti Pelabuhan atau yang masuk melalui daratan sempadan negara jiran Thailand juga Singapura bahkan sempadan dengan Indonesia di Sabah/Sarawak disediakan alat pemeriksaan tercanggih untuk mengesan penyakit berbahaya seperti HIV-AIDS ini yang dbawa khususnya  oleh warga negara Iran- Irak-Pakistan sebab ketiga-tiga negara ini mempunyai penganut syi’ah yang ramai.Serta pengamal tegar Nikah Mut’ah atau Kahwin kontrak.
Wallahu’alam.

Terimakasih kerana membaca entry ini.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s