Portal Oh! Media Mempersendakan Individu,!

Selasa 24 Rabiulakhir 1435/25 Februari 2014
Editor by
Admin

FortunaMedia.com |Portal Oh! Media dianggap telah mempersendakan pemilik kereta dan penganjur pertunjukan.

SUATU peringatan dan tauladan bagi kita semua sebagai blogger atau pengendali blog-website portal dan sebagainya  untuk berhati-hati mamaparkan/memposting artkel-entry di website Anda,!

Entry yang saya petik dari newmalaysianpost ini cukup bermanfaat untuk sebuah penilaian dan peringatan.Inilah beritanya;

Oh! Media boleh dikatakan antara media sosial yang amat berpengaruh di Malaysia apabila Facebook mereka sahaja sudah mencecah lebih 1.7 juta likes.

 

Justeru apa yang dipos di akaun Facebook tersebut dianggap mempunyai pengaruh yang tinggi dan bakal tersebar dalam masa singkat.

 

Apabila hujung bulan lalu Oh! Media memuatnaik satu gambar kereta yang dihias sepenuhnya dengan aksesori Hello Kitty, rupa-rupanya ia mendatangkan kemarahan kepada pihak tertentu.

 

Kereta terbabit sebenarnya menyertai satu pertunjukan kereta bertemakan Hello Kitty namun caption yang disertakan bersama gambar di laman Oh! Media dianggap telah mempersendakan pemilik kereta dan penganjur pertunjukan terbabit.

Susulan itu, Timbalan Presiden Malaysian Autoshow, Noor Azharuddin Mohd Haron, 36, telah membuat satu laporan polis untuk memohon tindakan sewajarnya ke atas pihak Oh! Media.

Mungkin hal ini sebenarnya masih boleh dibawa berbincang namun pengajaran daripadanya adalah; berhati-hati apabila berkongsi sesuatu di alam siber kerana kita mungkin mengguris hati pihak tertentu tanpa disengajakan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s