Khaled Misyaal-HAMAS Melawat Malaysia


Photo: KHALED Misyaal , Ketua Biro Politik Hamas

Editor by Wilhelmina |Freelance Writer-Malaysia

Variety Explorer.com–KHALED Misyaal , Ketua Biro Politik Hamas, tiba di ibukota Malaysia Kuala Lumpur pada hari Ahad (1/12/2013) ini untuk menghadiri konferensi Internasional yang diprakarsai Kerajaan Barisan Nasional Malaysia, parti yang memerintah di negeri tanah Melayu ini

 

KHALED Misyaal  tidak sendirian, ia diiringi oleh anggota biro politik Mohammed Nasr dan Sami Khater bersama dengan Osama Hamdan, ketua departemen hubungan luar negeri Hamas. Mereka semua dijadwalkan bertemu Perdana Menteri Malaysia Dato Seri Najib Razak.

 

KHALED Misyaal  juga dijadualkan untuk berunding dengan Setia Usaha UMNO Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor dan sejumlah pemimpin politik lainnya di negara ini.

 

KHALED Misyaal juga dijadualkan akan menyampaikan pidato di forum internasional yang diselenggarakan oleh kerajaan Malaysia  sebelum sesi perdana konferensi umum tahunan.

 

KHALED Misyaal juga diperkirakan akan menyampaikan pidato lainnya di Universitas Islam Internasional Malaysia(UlAM) , dimana akan dihadiri oleh para mahasisiswa dari 100 negara termasuk Palestine.

 

Ini adalah kunjungan rasmi pertama bagi pemimpin tertinggi Hamas itu  ke Malaysia. Perdana Menteri Malaysia juga telah mengunjungi Jalur Gaza. [islampos/pic]

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s