#Syi’ah : Nikah Mut’ah, Ajaran Mazdak Majusi


Illustrasi

Editor by Wilhelmina

Variety Explorer.com–AGAMA Syi’ah, dalam hal Nikah Mut’ah pada dasarnya adalah meneruskan kebejatan ajaran nabi palsu Majusi bernama Mazdak yang menghalalkan wanita dan harta sebagai milik bersama, ibarat rumput dan air ; siapa saja boleh mengambil, dan siapa saja boleh memakai. (Lihat buku Hartono Ahmad Jaiz, NABI-NABI PALSU DAN PARA PENYESAT UMAT, Pustaka Al-Kautsar, Jakata).

Dari sini dapat difahami, agama syiah pada hakikatnya adalah keyakinan Majusi berbaju Islam.

Dan dari situlah dapat dibantah perkataan pendakyah  syiah yang berkilah bahwa Syiah tidak sesat kerana boleh berhaji dan masuk Masjidil Haram Makkah.

Bantahan kita adalah   : bolehnya orang Syiah masuk Masjidil Haram bukan kerana  tidak sesat, tetapi hanya kerana Syiah itu covernya adalah Islam. Sebagaimana tokoh  munafiq  Abdullah bin Ubay bin Salul zaman Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam boleh masuk ke Masjid Haram (Nabawi) di Madinah bahkan shalat di belakang Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam kerana covernya adalah Islam, walau isinya adalah kafir.

Itu bukan kerana orang munafiq itu tidak sesat, bahkan sesat lagi kafir, namun covernya adalah Islam. Demikian pula syiah, sesat lagi kafir kerana isinya adalah keyakinan Majusi namun covernya adalah Islam.
[nahi munkar]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s