6-Tips Kaedah Mudah Cula Undi atau Meraih Undi untuk PRU-13.

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng pula pernah berkata, “menang Putrajaya, kita (Pakatan Rakyat) akan hapuskan tol PLUS dan struktur semula kesemua perjanjian konsesi tol yang langsung tidak menguntungkan rakyat.”[satu poin kempen meraih Undi]


Written by Wilhelmina.

Sun; 28April-2013
Raih Pahala , Bantu Sebarkan !

Apabila Anda dilantik atau secara sukarela ‘ikhlas’ kerana Allah SWT untuk membantu kempen meraih Undi para wakil calon PRU-13 Pakatan Rakyat untuk merampas tahta PutraJaya..ada beberapa kaedah yang perlu Anda perhatikan atau gunakan untuk meraih Undi yang tinggal beberapa hari saja lagi.
Rebut peluang meraih Undi sampai  saat2 akhir.

Kaedah ini saya catat  semasa ikut YB-YB berkempen dan kita share bersama :

1) Mungkin dalam team Anda ada lelaki dan wanita -Jaga Adab perilaku -bercakap- pakaian yang sopan dan wanita muslim wajib menutup aurat.

2)  Semasa menemui pengundi baik penyokong parti Anda atau tidak ‘biarkan’ Yb atau Wakil Calon yang bercakap kepada prospek Anda..Jangan sekali2 mencelah atau manyampuk percakapan YB dgn prospek pengundi,kecuali jika YB perlu bantuan.

3)  Para rombongan Cula Undi untuk meraih Undi dinasehatkan bermula dgn langkah ‘aura positif’ buang dan hilangkan ‘aura negatif’ dari diri,hati,raut muka Anda-Dan berdoa kpd Allah SWT agar dipermudahkan kerja2 kempen raih undi ini -lalu melangkah dengan ucapan ‘Bismillahirramanirrahim’

4)  Guna ayat2 dan point2 yang ringkas ,padat dan mudah difahami prospek pengundi Anda-‘direct to the point’ -Jangan berbelit-belit-Dan agih2kan poster calon serta manifesto PR dan apa2 pamflet,brosur yang sangan membantu kempen meraih Undi Anda.

5)  Sekiranya Anda seorang blogger atau fesbuker -gunakan pengalaman berdebat dengan macai2 Umno-Cuma disini guna kaedah berhemah-bukan bertengkar -fokuskan pada point2 manifesto-Jika ada pertanyaan dan bantahan keras dari pengundi -Jawablah dengan ramah tanpa prejudis.

6)  Ketuk pintu semua rumah2 atau pejabat yang Anda kunjungi – walaupun tertulis “Kami sekeluarga Pengundi BN”-sebab dalam rumah ada pelbagai watak manusia-;Anak2-Cucu2-Menantu-Ipar-duai -Bapak-Bonda -Yang belum Anda ketahui perwatakannya sebelum Anda menemu-ramah mereka.

“Kaedah diatas sekedar catitan pengalaman saya beberapa hari lepas-Mungkin Anda mempunyai point2 dan pengalaman berharga .mari kita share disini bersama Please!”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s