Mahathir & Sons – Najib-Rosmah " Political Hierarchy Dibayangi Dosa-Dosa " Penguasa Diktator & Zalim Semua Mati Terhina[Part-5]


Kuala Lumpur 21April 12.00pm

Editor by Wilhelmina.

Raih Pahala -Bantu Sebarkan ,!

Hinanya ahli UMNO Kelantan apabila seekor KATAK@ Kodok Berahim Ali  lebih berkuasa dari Tok Pa-Mustapa Muhamad  Ketua Segala Takluk Jajahan orang UMNO-Kelantan DarulNaim.

Tok Pa tiada seri lagi. Adek Awang hilang segalanya bak pokok mati suri dek seekor KATAK@Kodok Perkasa.

Johan Che Pa sekadar ikut arahan.

UMNO dilihat menggunakan isu perkauman bagi mendapat sokongan kaum Melayu. Malah UMNO memberikan ruang kepada calon-calon RACIST untuk bertanding bagi mewakili BN, terutamanya daripada Perkasa.


Adakah PMNajib amat takut bila terdengar Mahathir berdehem.?

Lihat kronologi ini:

–   Mahathir ziarah mayat mantan PM Britain.
–   Najib keluar senarai calon PRU tanpa nama KATAK@Kodok.
–   KATAK@Kodok Perkasa maki hamun dalam sms dan report kepada tuan yang menternaknya Mahathir.
–   Mahathir berada di London berdehem-deham dengan bunyian… PD…PD…PD
–   Najib keluar arahan kecemasan kepada Johan Che Pa tanpa pengetahuan Tok Pa.(barangkali semasa Rosmah sedang tidur)
–   Akhirnya KATAK@Kodok Perkasa jadi calon dengan ketiadaan Johan Che Pa.


Mahathir senyum, KATAK@Kodok Perkasa lompat lagi tinggi , Najib lega kerana kisah PDnya masih disimpan rapi………..
dan Tok Pa dan seluruh ahli UMNO Kelantan menjadi hina sehinanya angkara kelicikan seekor KATAK@Kodok Perkasa.

Akhirnya,UMNO Kelantan sudah mati katak !

Apabila Datuk Kamilia Ibrahim dan Ustaz Fadzil Hanafi bertanding atas tiket Bebas – Namun Datuk Kamilia Ibrahim punya prinsip dan harga diri sebelum pihak Najib memecat dia isytihar keluar dari Umno serta merta dan melepaskan semua jawatannya-
Rakyat malaysia nak tunggu apakah Johan Che Pa juga akan dipecat dari Umno – secara prinsip beliau telah melanggar perlembagaan parti.
Najib ada berani kahh? [1]

https://helmysyamza.files.wordpress.com/2013/04/17d0b-drrahmanismail.jpg

AHLI PARLIMEN YANG ADA MASALAH MORAL SEBAGAI CALON “WINNABLE” DI PARLIMEN GOMBAK[by http://omakkau.blogspot.com/%5D

http://3.bp.blogspot.com/-eTYOIkR8Su4/UWzwbzzwe0I/AAAAAAAAhnM/Ku28H4TbYr4/s1600/rozaidah.jpg

AHLI PARLIMEN YANG ADA MASALAH MORAL SEBAGAI CALON “WINNABLE” DI PARLIMEN  AMPANG!

http://4.bp.blogspot.com/-tnOuMMfQryk/UWzwjF1xWKI/AAAAAAAAhnU/Rg8zDN5sErI/s1600/Capture+rozaidah+kena+cerai.PNG

Photo ; by http://omakkau.blogspot.com/

http://3.bp.blogspot.com/-raAgXGA5f9g/UW0ciU_GqjI/AAAAAAAAhno/i8EMKCirtmQ/s1600/fb+calon+gombak.jpg

*******Penguasa diktator & zalim semua mati terhina.

Dalam lipatan sejarah umat manusia, nasib penguasa yang zalim sering berakhir dengan penuh tragik. Kita telah melihat bagaimana nasib Fir’aun, Hitler, Raja Perancis, Reza Pahlevi, Marcos, Suharto dan Saddam Hussein ketika di penghujung kehidupan mereka, ia semua berakhir dengan penuh tragik dan kehinaan. Firaun, sang raja yang mengaku dirinya sebagai Tuhan, terkenal dengan kezalimannya ketika memerintah Mesir. Kekuatan tentera dan kekuasaannya yang luar biasa tidak dapat menyelamatkannya daripada ditenggelamkan oleh air laut ketika mengejar ‘musuh sejatinya’ iaitu Nabi Musa A.S. bersama-sama para pengikutnya yang ditindas kerana menyeru kepada tauhid.

dictatorHitler, sang diktator yang membunuh ribuan manusia untuk misi rasisnya, akhirnya mati dengan membunuh diri. Raja Perancis bersama ratunya dibunuh oleh rakyatnya sendiri kerana mereka sudah tidak tahan dengan polisi-polisi zalim dan menindas yang dikenakan sehingga akhirnya mereka menggantung sang raja dan ratunya di ibu kota Perancis tanpa belas kasihan. Sang Ratu sebelum itu pernah berkata dengan penuh sombong kepada rakyatnya, “Jika anda tidak sanggup membeli gandum, maka jangan makan gandum”. Suatu kenyataan yang sangat menghina dan menyakitkan hati rakyat.

Rakyat dipaksa tanpa ada pilihan.

Sekali imbas, kata-kata ini persis seperti kenyataan para penguasa dan menteri-menteri yang ada pada hari ini. Ketika harga minyak dinaikkan, maka mereka menyeru agar rakyat berkongsi kereta. Padahal kereta-kereta mereka dengan beragam dan beraneka jenama dan kualitinya berderet tersusun di halaman rumah mewah mereka.

Ketika harga gula dinaikkan, mereka menyeru agar rakyat mengurangkan pengambilan gula dan berjimat cermat dalam berbelanja. Walhal, mereka sering menghamburkan makanan dalam setiap majlis yang mereka adakan, bahkan banyak melakukan pembaziran dengan acara-acara yang penuh kemaksiatan.

Lihatlah juga bagaimana nasib Reza Pahlevi yang sama tragisnya dengan nasib Marcos yang mati di negara lain kerana dibuang daerah oleh rakyatnya sendiri. Tidak ada sesiapa pun yang mahu membela mereka pada saat itu. Bahkan, Amerika Syarikat yang selama ini menjadi ‘tuan’ mereka langsung tidak berbuat apa-apa.

Suharto, Bapa Pembangunan Indonesia, juga mati dalam keadaan yang menyedihkan. Sang diktator Iraq, Saddam Hussein, yang terkenal dengan kezalimannya juga mati dalam keadaan yang malang dan penuh kehinaan. Dia mati digantung sebagai pesalah undang-undang. Tetapi ironinya, kediktatorannya itu digunakan oleh para penjajah sebagai alasan untuk menjajah bumi Iraq yang diberkati.

Sayang sekali, berapa ramaikah para penguasa yang ada pada hari ini yang mengambil iktibar tentang sikap para penguasa yang zalim itu? Mereka menggunakan segala kekuasaan mereka untuk mengumpul kekayaan dan menzalimi rakyat mereka, sedangkan kekuasaan yang mereka ada itu akan membawa nasib yang buruk terhadap mereka. Rasul SAW pernah berdoa:

“Ya Allah, sesiapa yang menjadi pengatur urusan umatku, kemudian ia memberatkan mereka, maka beratkanlah ia. Dan sesiapa yang menjadi pengatur urusan umatku, kemudian ia meringankan mereka, maka ringankanlah ia”. (HR Muslim dan Ahmad)[2]


Mantan Perdana Menteri Mahathir Mohamed terkenal dengan sikap diktaktornya selama 22 tahun memegang tampuk pemerintahan Malaysia.

Semua institusi “rebah dan tumbang” di kakinya. Walhal Badan Kehakiman, Institusi Raja-Raja Melayu dan segala yang ada di negara ini. Hebatnya Mahathir.

Tragedi Memali berlaku di era pemerintahannya. Kerana ego,sombong dan angkuh, hingga kini tiada sepatahpun ucapan maaf dari mulutnya atas tragedi tersebut.

Setelah bersara dari kerusi PM, perangai ego,sombong dan angkuh tetap menjalar pada dirinya. Mengkritik Pak Lah hingga sanggup keluar UMNO buat seketika.

Dalam keangkuhan dan kesombongan beliau ada dua peristiwa yang memalukan beliau yang tentunya masih membara dendam dalam kalbunya iaitu :

1) Dipecat oleh Tunku Abdul Rahman dari UMNO.Merempat dan mengemis sekejap Mahathir atas pentas PAS.

2) Dinafikan untuk mewakili UMNO Kubang Pasu ke Perhimpunan Agung UMNO zaman Pak Lah jadi PM.

Walaupun begitu,perangai jahat dan wajah “hodoh” Mahathir tetap menjelma di alam politik kini. Tugasnya sekarang untuk menaikkan anaknya Mukhriz ke persada politik negara. Matlamatnya agar Mukhriz dapat menduduki Seri Perdana sebelum beliau menghembuskan nafas terakhir.

Bagaimanapun, masa sudah tidak cukup buat beliau. Apa sekalipun, mesti anaknya jadi PM sebelum beliau bergelar almarhum.

Berbeza dengan Pak Lah. Menantunya Khairy Jamaludin yang menetapkan umur 35 tahun mahu ditabalkan menjadi PM Malaysia yang termuda.Malang bagi Khairy, dia sekadar mengemis ehsan PMNajib dan Rosmah Mansor . Khairy tiada seni dan bakat membodek!

Dalam keangkuhan ,kesombongan dan keegoaan Mahathir, akhirnya beliau “menyerah diri” kepada Rosmah. Aneh bukan ? Beliau bisa “rebah” di kaki Rosmah akhirnya.
Membodohkan diri dengan pengisytiharaan agar buku biografi Rosmah digunakan(macam buku teks?) untuk sekolah-sekolah Malaysia.

Inilah martabat terendah Mahathir!. Inilah “pembodekkan teragung” dari seorang mantan PM yang pernah kuasai politik Malaysia selama 22 tahun.

Mahathir gagah untuk kalahkan dan lagakan musuh politiknya. Musa Hitam, Ghafar Baba dan Anwar semuanya tumbang akibat  licik politik Mahathir.

Tetapi Mahathir akhirnya tumbang juga. Bukan di tangan lelaki. Tetapi di kaki seorang wanita.
Hinanya Mahathir dan hebatnya Rosmah.

Namun  masih ada tiga insan yang masih didendaminya iaitu Pak Lah, Khairy dan Anwar. [3]

Pelik punya perangai Mahathir akhir-akhir ini. Apa tandanya?

“Barangsiapa yang tidak berhukum dengan apa yang telah diturunkan oleh Allah, maka mereka adalah orang-orang yang zalim” [Terj;AlQuran-surah Al-Maaidah (5) : 45].

Rujukan Info :

[1] REFERENSI
[2] REFERENSI
[3] ADAPTASI

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s