Dato’ Seri Anwar Ibrahim : Pakatan Akan Semak Perjanjian ‘Menipu’

Editor by Wilhelmina.

Shah Alam Selangor-25 Februari 2013:

Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan Pakatan Rakyat akan menyemak semula perjanjian yang melibatkan “penipuan dan tidak adil” sekiranya gabungan parti itu berjaya membentuk kerajaan dalam pilihan raya umum akan datang.

“Kita tidak menyentuh perjanjian sebelum ini melainkan terbukti penipuan dan jelas tidak adil,”  katanyna sewaktu menyampai ucapan di pelancaran manifesto Pakatan Rakyat di Shah Alam hari ini.

http://1.bp.blogspot.com/-fw7ZAvwD33M/USi74aIO0kI/AAAAAAAAMgs/sgw1OTXH95Y/s1600/Babi+Duit+Negara+3.jpg

Bagaimanapun, Pakatan akan tetap menghentikan projek nadir bumi Lynas – yang giat ditentang gabungan parti itu – atas alasan keselamatan, katanya.

Pakatan juga akan menyemak semula perjanjian para penanam padi dengan syarikat Padiberas Nasional Berhad, katanya lagi untuk memastikan golongan penanam padi mendapat manfaat daripada perjanjian berkenaan.
NONE

Pakatan juga akan berusaha untuk mendapatkan semula hasil negara yang didakwa “dicuri” melalui projek kontroversi seperti Pusat Fidlot Nasional (NFC) an juga amalan pemberian permit teksi.

“Kita nak selamatkan semua bukan untuk berdendam, bukan silih ganti masuk penjara… Bukan untuk membalas dendam. (Tetapi) yang kita nak buat adalah untuk mengambil wang yang telah dicuri.


“Sebagai contoh, permit teksi diberikan kepada pemandu teksi, wang NFC RM250 juta yang diambil dikembalikan kepada penternak. Kita mengambilnya tanpa melupakan proses perundangan,” katanya.

https://helmysyamza.files.wordpress.com/2013/02/0e6c1-dosaumno1.png


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s