Marilah Kita Bersama-sama Menentang Rancangan Desperado Najib& Umno " Anugerah Status Bumiputra kpd puak2 KIMMA "


Huhuhhu…malu nyer!,,
Dalam umno..ada india mengaku melayu…
Editor by Wilhelmina

Dalam media lidah biawak Rasmi UMNO BN…dilaporkan berita 18,000 restoran mamak bantu jentera BN dalam PRU 13 akan datang!!!!


Jom Boikot Restoran Mamak!!!!!!

Berita 18,000 restoran mamak bantu jentera BN dalam PRU 13 nanti telah mengundang tindak balas sepantas kilat dari rakyat.

Jumlah  rakyat yang menyokong PR adalah lebih ramai dari penyokong BN – ini dibuktikan melalui keputusan PRU12 pada 2008 dimana BN menang hanya kerana bilangan kerusi dan bukan bilangan pengundi di samping kerusi-kerusi “simpanan tetapnya” dari Sabah dan Sarawak. (dan jangan lupa BN juga dibantu oleh ramai pengundi hantu sewaktu PRU12 dahulu)

Maka terlalu bodoh jika ada peniaga yang masih hendak menyokong BN. Buktinya apa yang terjadi ke atas Restoran Ikan Bakar Sekinchan – rakyat memboikotnya lalu bankrap dan tutup kedai.[1]

Apabila Najib memberi jaminan yang kerajaan akan menimbangkan memberi taraf “BUMIPUTRA” kepada kaum Indian Muslim dan Namun dalam video  sempena Sambutan Tahun Baru Cina 2013 ,Secara nyata menunjukkan bagaimana keberanian orang Penang menolak BN dengan laungan ‘NO” apabila Najib bertanya soalan mengenai BN.

Bahaya umpan Najib demi merebut kuasa.


 Terbaru satu lagi agenda oleh UMNO untuk menjual satu-satunya hak orang melayu yang masih terjamin kukuh secara bertulis di dalam perlembagaan negara. 

Semua hak-hak lain sudah lama dijual oleh UMNO dibawah pimpinan Mahathir. Ancaman tindakan terbaru ini samalah dengan tindakan memberi kerakyataan kepada PATI berugama Islam yang didedahkan didalam RCI Sabah.KIMMA,

Kongres Indian Muslim Malaysia ini sudah 30 tahun berjuang untuk mendapat taraf “BUMIPUTRA MELAYU” sebenarnya.

Status  KIMA hanya ahli bersekutu UMNO sama seperti Persatuan Siam Malaysia (PSM).Dari segi perjuangan KIMA, sekiranya diberi status “BUMIPUTRA” sudah tentu  satu kejayaan paling besar kerana dari segi realitinya tidak ada beza status “Bumiputra” dan “Melayu”


Dimana bahayanya kepada orang melayu?Kita tahu sebahagian besar kaum Indian Muslim ini bergiat didalam beberapa sektor perniagaan tertentu sahaja. Dengan status sekarang mereka agak sukar untuk menembusi sektor-sektor lain.Dengan status “bumiputra” dan kekuatan kewangan dan rangkaian networking sehingga ke peringkat antarabangsa – mereka boleh menggunakan Perkara 153 Perlembagaan mengenai hak keistimewaan orang melayu dan bumiputra untuk menembusi sektor-sektor perniagaan lain dengan lebih senang terutama seperti O&G, contracting projek-projek kerajaan dibawah kuota pelbagai saiz yang diperuntukkan kepada bumiputra dan lain lain yang selama ini tertutup kepada kaum mereka.

1] Pertama, mereka akan merampas hak-hak dan peluang perniagaan yang menjadi tumpuan orang melayu kerana mereka mempunyai kekuatan kewangan dan networking yang lebih besar. Jadi, mereka bolot kesemuanya, sementara kita orang melayu sebenar dok gigit jari sahaja. Segala bentuk bantuan kerajaan bagi meningkatkan penyertaan bumiputra dalam perniagaan, pendidikan dan lain lain semua kena bolot kat kaum depa. 
2] Kedua, secara umumnya kaum Indian Muslim ini lebih terpelajar dan amat memahami kepentingan pelajaran kepada anak-anak mereka.Dengan kedudukan kewangan yang lebih baik, biasanya pencapaian anak-anak mereka adalah jauh lebih baik dengan pencapaian anak-anak melayu apatah lagi jika dibandingkan dengan orang melayu di kampung-kampung dan luar bandar. [2]


Dengan menggunakan taraf “Bumiputra” anak-anak mereka akan mengambil tempat-tempat dan peluang pendidikan tinggi yang diperuntukkan kepada bumiputra.
Jangan heran jika kumpulan Indian Muslim ini merupakan kaum bumiputra yang terbesar yang berjaya memasuki 
UiTM setiap tahun. Itu belum kira tempat-tempat di IPTA-IPTA lain lagi. 

Jumlah kemasukan mereka ini adalah bersamaan dengan jumlah kehilangan peluang anak-anak kita orang melayu yang layak untuk mendapat tempat di IPTA-IPTA selama ini.

Dalam bahasa kasar, ini kerja gila semata-mata hendak meraih undi PRU 13 sahaja…PRU 14 nanti tak tahu apa lagi yang UMNO nak jual jika dibenarkan berkuasa selepas PRU 14. 


Ini kerja nak menghapuskan orang melayu oleh mereka-mereka yang mendakwa pejuang melayu! Apa hak Najib dan UMNO untuk memberi taraf “Bumiputra” kepada kaum Indian Muslim?
Ahli UMNO kaum melayu hanya berjumlah 3 juta sahaja berbanding dengan 18 juta keseluruhan orang melayu di negara ini. 


Mereka adalah kaum melayu minoriti di negara ini.Apa hak mereka untuk menjual hak kelompok majoriti yang berjumlah 15 juta orang! Najib dan UMNO hanya mempunyai mandat nak buat apa sahaja keatas ahli-ahli UMNO
yang berjumlah 3 juta itu sahaja.

Kita, kelompok majoriti orang melayu, tidak kisah jika Najib dan UMNO hendak mengadai, menjual hak-hak ahli-ahli UMNO tetapi jangan sentuh dan melibatkan dan merugikan hak kelompok majoriti orang melayu di Malaysia ini. 


Moral Of Story  ;Segala rancangan dan impian puak2 KIMMA ini dengan persetujuan  atas  kenyataan Najib ini cukup simple.

Najib dan UMNO begitu terdesak untuk menang PRU 13 ini sahaja!….

Mereka  tidak fikirpun PRU 14, PRU 15 dan masa depan orang melayu . janji dia selamat kali ni sahaja sudah la…apa nak jadi lepas ni lantaklah!

Bahananya dalam isu ini, bila dah diberi taraf BUMIPUTRA kepada puak2 KIMMA ia tak dapat ditarik balik lagi untuk selamanya tanpa melibatkan risiko yang tinggi! 

So, Sebagai Rakyat Malaysia dan melayu khususnya yang akan jadi mangsa dalam dilema ini  Marilah Kita Bersama-sama Menentang Rancangan Desperado Najib dalam isu ini demi anak cucu dan masa depan negara tanpa mengira fahaman politik.

Buat orang UMNO, tepuk dada tanya selera. !!!

Anda sayangkan parti anda yang banyak mengadai hak orang melayu melebihi masa depan anak cucu, darah daging anda sendiri atau sebaliknya!


https://helmysyamza.files.wordpress.com/2013/02/8df50-dosaumno1.png


Dedication And Thank You For:

[1] http://greenboc.blogspot.com/2013/02/wake-up-call-boikot-restoran-mamak.html


[2] http://kingofgoblok.blogspot.com/2013/02/bahaya-agenda-memamakkan-negara.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s