[ JOURNAL] The Tiga Line Malay Muslim Gangster Dan UMNO – GOMBAK

[ Mohd Faizaruddin bin Mustafha :Anggota kongsi gelap Tiga-Line kawasan Danau Kota & Sekitarnya]

written by wilhelmina.


Selepas peristiwa kekacauan penuh kekerasan pada
Jelajah Merdeka Rakyat GombakUtara-Selangor selasa 4/12/2012.oleh gangster2 upahan UMNO-Gombak-Yang diketuai Ketua Pemuda UMNO Gombak Dato’Zulkarnain Omar Mauju- Kita sebagai warga Gombak dan Rakyat Malaysia amnya,
sudah merasa tidak aman lagi dalam sebuah negara dengan sistem demokrasi -acuan Umno/BN ini.[suspek ini disayaki  geng Line-3-kawasan Gombak Batu 11]

Kenapa kita begitu risau dan bimbang akan keselamatan kita serta rakyat Malaysia yang cintakan suasana kedamaian dan keamanan.

{baca & tonton videonya disini ; KLIK
Ditambah hari pesta demokrasi PRU-13 hampir menjelang-Ada pihak2 yang sengaja menimbulkan suasana huru-hara atas sikap saling memerlukan dan lindung-melindungi dalam UMNO/BN selama ini.

Gangsterisme menyusupi UMNO-Gombak.

Seperti yang pernah dibongkar dan didedahkan oleh blogger2 PR yang  canggih dan tajam investigate & spy mereka -berhasil menjejaki adanya penyusupan gangster2 ala 60-70an kedalam unit2 gerakan Tahan Lasak UMNO-.


Samada sebelum ini sudah beraksi atau belum.namun dalam penelitian kita di Kedah beberapa bulan lalu dalan kes pencerobohan Masjid di Alor Star sudah cukup membuktikan adanya penyusupan gangsterisme  tsb.
Bahkan tidak terlalu lancang kita katakan .mereka juga telah diserapkan dalam kekacauan yang dicetuskan pada perhimpunan Bersih 03-Kuala Lumpur.

Dan kini di kawasan Gombak yang dari dulu kurang didengar aksi2 brutal gangster2 Line-3- atau Pekida ini-Biasanya dari tahun 60an -kawasan2 melayu gangster2 yang terkenal adalah daerah Chowkit/Kg Baru  – Kg Pandan/ Pudu raya  -Kg Nakhoda .Batu Caves-dan lainnya yang tak perlu diuraikan.

[ Uptown Danau Kota Setapak -Gombak]


Namun keadaan kawasan Gombak kini berubah apabila pusat perniagaan malam ala Up-town diwujudkan di Danau Kota -Setapak berhampiran Gambak Setia dan Taman Ibukota Gombak batu 5.l/2-sekitar tahun 2010.
Maka bercambahlah berbagai kegiatan perniagaan baik yang halal atau haram.seperti Kedai2 Nombor Judi- Premis2 mesin judi- Pub/Kelab2 Malam/Pusat karaoke.

Jadi apabila perniagaan2 haram tanpa lesen pihak berkuasa tempatan.seperti Premis2 mesin judi dan Pusat2 Karaoke-Bahkan peniaga2 Melayu yang berniaga tanpa lesen di danau Kota-[Dianggarkan peniaga berlesen ditapak up-town tsb adalah 300.orang peniaga]

Maka muncullah peluang ‘uang keamanan’ oleh gangster2 melayu dari kabilah Pekida-Line-Tiga untuk bergerak mengawasi kawasan tersebut.

Dan secara analogi UMNO dari dulu bagai sirih pinang dengan persatuan melayu Pekida yang pada asalnya adalah  untuk berdakwah mendekatkan kepada syiar Islam kepada ahli2nya -namun kini telah disusupi oleh anasir2 gangsterism yang sudah tidak terkawal lagi.

[LOGO :The Tiga Line Malay muslim gangster group ]

Akhirnya pertembungan kuasa dan keperluan lindung- melindungi antara gengster2 Tiga- Line  dengan UMNO setempat.Maka tidak syak lagi UMNO -Gombak memang ada satuan gangsterisme nya,
Dan sedia maklum Ketua Pemuda Gombak pun ada garis keturunan gangsterisme yang diwarisi dari ayahandanya Mahaguru Silat Lincah Malaysia.

Wallahu a’lam

 Foto : Mangsa tragedi kekerasan oleh UMNO-Gombak

Sumber :

Foto by  Google Image / http://omakkau.blogspot.com/2012/12/

Written And Editor by Wilhelmina.

Advertisements

2 comments

  1. Kepada YB. Perdana Menteri Dato' Sri Haji Mohammad Najib bin Tun Haji Abdul Razak,Di sini saya ingin mengatakan bahawa BN kalah bukanlah koncern BN tak baik, khas nya MCA kerana kebanyakan Ahli MCA cabangan bawah, pemimpinnya sudah berjaya sombong dan tidak berkhimat dan ular, olih itu mengakibatkan ramai Malay, Cina dan India naik marah dan kalah PRU 13 terukContohnya yang saya tahu Pengerusi MCA GOMBAK YIP KUM FOOK dan Permuda MCA GOMBAK YIP JIUN HANN, mereka ular sampai wang Tokong pun berani telang dan halau Sami Buddha keluar dari tokong, orang ramai benci MCA. Apabila mereka tolong Donald Lim Siang Chai di Selayang, orang ramai salah sangka Donald Lim sama satu kaki……Sekira MCA cuba ingin memulit nama baik dan sokongan olih orang ramai semula, pemimpin seperti ini patut di kikis dengan bersih dalam parti, Kalau tidak sampai bila pun susah memulit semangatSekian, Terima kasih

  2. Dear everyone,Careful of YIP KUM FOOK (MCA GOMBAK) because this man is cheating and disturbing of many people’s wives, and also cheating of Buddhist Temple (SAMNAK SAMBODHI)’s money.Recently, many people know in what he”yip” did, please stay far from him. He is lawyer, Datuk, MCA Chairman and etc. or everyone can research at Website “YIP KUM FOOK”Loh Guan LyeTaman Desa Jaya, Kepong, Kuala Lumpur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s