PENDEDAHAN TERHANGAT: Semenanjung Malaysia Akan Jadi Semenanjung BURMA .!

20090827130941_S6300022

Kawasan penempatan pendatang Burma di Pekan Pahang Malaysia.
Photo by EKSKLUSIF Suara Keadilan by pemudasarawak
written by Wilhelmina.

Jika dahulu dari zaman era Mahathir hingga era PM Najib ni.kita hanya didedahkan secara fakta kongkrit tentang penempatan dan pemberian kad-pengenalan secara instant dan percuma kepada PATI dari pelbagai negara seperti Filipine-Indonesia-Pakistan-India  di Sabah dan Sarawak.

Hakikatnya fenomena ini juga telah berlangsung lama di Semenanjung dari era Mahathir lagi.,.
seperti penempatan semula dengan pemberian rumah murah cantik dikawasan Bukit Malut dan Taman Nilam.di Pulau Lagenda Langkawi..Yang hebatnya bila kita search map nya digoogle-tidak akan berjumpa -Misteri dan Terancang cara kerja UMNO/BN Langkawi ini.
Anda baca selengkapnya disini :

http://mediaperak.net/2012/11/02/pulau-burma-milik-malaysia-4/http://mediaperak.net/2012/11/02/pulau-burma-milik-malaysia-4/

Dan terbaru dan terhangat pendedahan ini..dimana jelas sekali terdesaknya UMNO/BN untuk berkuasa

selamanya dengan menjual maruah bangsa dan negara Malaysia ini :

Anda baca pendedahan dibawah ini  :

Salah seorang pengguna facebook, Shirley Gabriella mendedahkan, pada pukul 6:45am jumaat lalu beliau terkejut apabila menyaksikan dengan mata kepalanya sendiri, ribuan warga asing Myanmar diberi kerakyatan.

Beliau menganggarkan sekitar 10,000 warga asing berbangsa Myanmar menunggu di Kuala Lumpur Football Association Stadium (KLFA stadium)untuk diberi kerakyatan oleh Kerajaan Malaysia dengan satu syarat, mereka mestilah beragama Islam dan boleh mengucap dua kalimah syahadah.

Menurutnya lagi, ribuan warga asing ini bukan menerima taraf penduduk tetap (permanent resident), bahkan mereka diberikan taraf warganegara (Permanent Citizenship) oleh Kerajaan Malaysia.

Di atas adalah mesej yang ditulis oleh beliau di halaman facebook miliknya.

Menulis di ruangan komen satusnya itu, beliau mengizinkan orang ramai untuk menyebarkan berita ini [facebook]. Persoalan di sini, apakah kelayakan yang membolehkan ribuan warga Myanmar ini diberikan kerakyatan secara beramai-ramai?

Adakah Malaysia sudah kekurangan rakyat sehinggakan perlu memberikan kerakyatan segera kepada bangsa asing? Atau ribuan warga Myanmar ini akan dibenarkan untuk mengundi pada pilihanraya Umum akan datang bagi memberikan kemenangan kepada Barisan Nasional?

Barangkali pendedahan ini akan merungkai kisah penempatan orang-orang Myanmar yang telah diberi kerakyatan di kawasan Parlimen Pekan, Pahang untuk menyelamatkan karier politik Najib Razak.

SUMBER BERITA ;
http://pemudasarawak.wordpress.com

http://addin77.blogspot.com/2012/11/
http://addin77.blogspot.com/2012/11/

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s