Ketua Wanita UMNO ;Datuk Rosnah Abdul Rahid Shirlin. " ANDA KOREK ANDA JILAT LAH SENDIRI "

Written and Editor by Wilhelmina
pakatan seremban mega rally 031112 1

Sungguh bijak memutar-belit berita dan fakta ..Itulah kerja wajib bagi siapa saja yang menjadi ahli dan pimpinan dalam parti @haram jadah @UMNO/BN..

Terbaru – dalam temuramah BERNAMA
[4/11/2012]

1] “Ketua  Pergerakan Puteri UMNO membidas kenyataan Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang yang mendakwa parti komponen Barisan Nasional (BN), terutama MCA dan MIC, bersifat perkauman.di

Program Pra Himpunan Kebangkitan Rakyat yang dianjurkan oleh Pakatan Rakyat di Seremban-N9.
Ketuanya, Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata kenyataan “Kenyataan Abdul Hadi membuktikan bahawa pemimpin pembangkang di negara ini lebih gemar menyebar fitnah meskipun mereka sedar bahawa perkara tersebut adalah salah serta dilarang oleh agama”[1]


Rosnah Abdul Rashid Shirlin

Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin


JAWABAN kita ;

1] Kalau MIC dan MCA bukan parti perkauman tukarnama MIC jadi Parti PPP atau MCA bergabung jadi DAP- Begitu jelas sekali “unknowledgeble” kepartian Ketua Wanita UMNO ini -tidak membaca sejarah tertubuhnya parti MIC/MCA yang dikehendaki Penjajah British supaya memperjuangkan nasib suku-bangsa masing2
Kalaulah British menginginkan kesatuan yang utuh  untuk anak-bangsa Malaysia tidak mengira suku-bangsa/etnik/ agama dulu sewaktu penyerahan -peralihan kuasa (Maaf baca:Bukan Kemerdekaan Total)
Maka di malaysia ini hanya akan wujud ‘:a) Parti Politik bertunjangkan Islam (tak kesah ler apa namanya) b) Parti Nasionalis atau Kebangsaan (macam umno kini) c) Parti Buruh atau mungkin Parti Sosialis


Jadi tidak akan wujud Parti macam MIC dan MCA tersebut-Maka anak-bangsa Malaysia  hanya memilih dan menyertai  parti-parti yang saya hlight sahaja.

2] Beliau berkata lagi;  perpaduan yang sedia wujud hari ini bukan datang dengan mudah dan negara melalui pelbagai cabaran serta ujian sejak mula mencapai kemerdekaan.
“Jadi, janganlah kita memusnahkan keharmonian dan perpaduan yang wujud ini melalui cara mudah terpengaruh dengan dakyah pihak tertentu yang ingin memecah-belahkan kerjasama rakyat yang sedia ada.
“Untuk meruntuh atau memusnahkan perpaduan dan kerjasama antara kaum amat mudah sekali, tetapi untuk membinanya, kita terpaksa mengambil masa yang lama,” katanya.

JAWABAN kita ;
2] Wahai Ketua Wanita UMNO..Anda menemplak TG.Haji Hadi pemecah kaum ..? Anda tuduh Pakatan Rakyat membawa perpecahan kesatuan bangsa.? Dimana Anda belajar politik dahulu..? Buku politik apa yang Anda baca??


Rakyat Malaysia khusus melayu /Islam tidak mahu lagi percaya kepada apa2 yang didendangkan pimpinan UMNO/BN..Jadi kami bukan berpecah..Hanya rakyat Malaysia tidak mahu lagi UMNO/BN menerajui pemerintahan di Malaysia..BN patut belajar dari kejatuhan Parti LDP-Jepun bbrapa tahun lepas.

Tahukah Anda -Apa Demokrasi yang diamalkan UMNO/BN ??Ini dalam demokrasi kita nak suruh orang ramai bersatu padu. Itu buat keje gila namanya. Dasar demokrasi kan pecah dan perintah atau divide and rule. So.. Macam mana nak bersatu? Dalam demokrasi, kalau ada kerajaan dah tentulah ada pembangkang. Kononnya untuk buat check and balance. Bunyi macam murni tapi realitinya?

Tengok sajalah kepada media arus perdana. Ada ke ruang untuk pembangkang? Semuanya di monopoli oleh pemerintah. Kalau dalam media pun tidak ada ruang untuk pembangkang… So… Apa yang boleh di check dan apa yang balancenya? Kita tak nampak di mana check and balancenya.[2]

Photo ; by http://uncleseekers-v2.blogspot.com


Pimpinan VVIP UMNO/BN serta pengamal-pengamal   media arus perdana yang terang2 jadi baruah UMNO/BN tak berminat dengan kebenaran. Mereka lebih pentingkan isi perut diri & kroni-kroni mereka .Kekayaan negara berpusing dan difaraidkan sesama mereka sahaja  .Media pula  lebih utamakan nilai komersial. Lebih mendahulukan kepentingan kerajaan. Kepentingan rakyat memang tak pernah penting. Slogan demokrasi from the people, by the people, to the people hanyalah sekadar slogan. Tak pernah jadi kenyataan pun.


Photo ; by http://uncleseekers-v2.blogspot.com

So,Please Datuk Rosnah.komen Anda di Bernama tersebut  tidak ubah
seperti lelaki yang digambar diatas ..Anda Korek Anda Jilat Sendiri “ehmmm...
sedap gilerrr 😉

SUMBER INFO  :

[1]   Agensi Berita Bernama.
[2]   http://uncleseekers-v2.blogspot.com/2012/10/kenapa-pak-lan-disini-part-9.htm


[3]  ibid,

       PHOTO-PHOTO by http://uncleseekers-v2.blogspot.com/2012


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s