Zul Nordin vs Fatwa Syekh Yusuf Al-Qardhawi,

Syekh Al-Qaradhawi: Haram Hukumnya Berkunjung ke Israel
Syekh Yusuf Al-Qardhawi
Syekh Al-Qardhawi: Haram Hukumnya Berkunjung ke Israel

Bolehkah seorang Muslim mengunjungi negara Zionis Israel? Ulama terkemuka yang juga  Ketua Persatuan Ulama Islam Dunia, Syekh Yusuf al-Qaradhawi menegaskan haram hukumnya orang-orang non-Palestina mengunjungi al-Quds yang saat ini dijajah zionis Israel.

“Adalah hak orang-orang Palestina untuk masuk ke al-Quds sehendak mereka. Namun bagi orang-orang non-Palestin tidak boleh mereka masuk al-Quds,” ujarnya. Fatwa haram itu diterapkan agar tak memberi legalitas atau pengakuan terhadap kedaulatan penjajah Israel.

Siapa pun yang masuk ke Israel atau al-Quds pasti harus mendapatkan visa dari negeri Zionis itu. ”Karena itu siapa yang melakukan kunjungan berarti memberi legalitas kepada entiti perampas tanah kaum Muslimin,” tegasnya.

“Seyogianya kita harus merasa bahwa kita dilarang masuk ke al-Quds dan sedang berperang untuk al-Quds sampai menjadi milik kita,” kata Syekh Al-Qaradhawi. Menurut beliau, umat Islam harus merasa bahwa tanggung jawab membebaskannya dan mengusir agresor Zionis dari sana adalah tanggung jawab seluruh umat Islam dan bukan hanya tanggung jawab rakyat Palestina.

“Tidak masuk akal kita meninggalkan orang-orang Palestina sendirian menghadapi negara Zionis yang memiliki kemampuan militer besar,” paparnya. Menurut dia, al-Quds — tanah suci ketiga bagi umat Islam — tak akan kembali kecuali dengan perlawanan, jihad, dan upaya besar bangsa Arab dan umat Islam.

Ia menyeru kaum muslimin di Gaza, Tepi Barat, Mesir, Yordania, Suriah dan semua yang ada di sekitar Masjid al-Aqsha agar membela masjid tersebut dan mengusir penjajah Israel

REPUBLIKA.CO.ID,Jumat, 04 Mei 2012,.
===============================================================

09 Mei, 2012
Written and Editor by Wilhelmina.

PERANG CERAMAH DI DUN  DI BATU CAVES

CERAMAH BN LAWAN PAKATAN RAKYAT

Saya posting artikel dari RepublikaOnline diatas tentang Fatwa Haram berkunjung/melawat ke AlAqsha.kerana untuk perhatian dan peringatan kepada semua rakyat Malaysia .Betapa pemimpin UMNO_BARU/BN yang cakap/dakyahnya bertentangan samasekali dengan tindakan/perbuatan.mereka.

Kalau sebelum ini mereka menuduh DSAI ejen Yahudi/pro Israel.Walau DSAI telah mejawab segala tohmahan /propaganda kotor mereka.Namun mereka masih mengulang-ulang ‘isu -basi’ tersebut.

Kelmaren (7/Mei/2012).dalam pentas ceramah BN di Kampung Melayu Wira Damai (kampung melayu yang dianugerahkan/diwujudkan oleh DSAI semasa beliau masih Ketua Pemuda UMNO zaman MB-Selangor .Almarhum Datuk Ahmad Razali)
Pejuang kesiangan UMNO ZulNordin
.telah menyerang habis2an DSAI-Azmin Ali-tidak ketinggalan Parti PAS yang begitu kuat di Kg WiraDamai..hingga beliau sanggup ‘membuat tohmahan jijik dan tak bermaruah’ dengan mengatakan Pihak pimpinan/AJK Masjid AnNur Wira Damai dan Surau Ubudiah Pinggiran BatuCaves.berjuang atas ‘kekufuran’ kerana isu penggunaan ‘ayat/kalimat’ Allah oleh pihak Kristian.beberapa ketika dahulu(maksud dia bila dua2 komuniti masjid/surau tersebut sokong BN tentu dapat pengiktirafan ‘Islamik’)Sayang sekali tidak ada rakaman yang kami perolehi .!

Selepas puas  menyerang semua pemimpin dan penyokong Pakatan Rakyat ,dia bercerita bahwa  baru balik melawat AlAqsha/AlQuds dan beberapa bandar di Palestin.Disini yang menjadi persoalan kita bagaimana dia boleh menjejakkan ‘kaki nya’ kesana .sedangkan dalam pasport malaysia dinyatakan ‘dilarang keras’ rakyat Malaysia mengunjungi wilayah israel..Apakah bukan secara tidak langsung dia ‘mengiktiraf’ kewujudan Negara Israel.sebab secara UU-Imigresyen.sudah pasti dia masuk menggunakan pasport Malaysia.

Dan mengikut fatwa
Syekh Yusuf Al-Qardhawi diatas sudah jelas dia melanggar Hukum Fatwa seorang Ulama Dunia Islam yang sangat dihormati..Dan berbuat dosa besar serta dia telah mengkhianati perjuangan umat Islam seDunia..MasyaAllah.!

Berlangsungnya  dua  ceramah serentak antara pihak Barisan Nasional  dengan Pakatan Rakyat.malam tersebut(7/mei/2012) Ceramah BN diadakan di Kg Wira Damai yang tidak sampai seratus orang pengunjung/dipenuhi kerusi kosong  dan Ceramah PR  di Kg Baru Batu Caves. BN menampilkan Noh Omar, Zul Nordin, Zahip Md Arip dan Ezam Md Noor (tak datang). Sementara PR menampilkan Anwar Ibrahim,Ustaz Salahuddin Naser, Saifuddin Nasution, Zuraidah Kamaruddin dan beberapa orang lagi.

Poster ceramah Barisan Nasional
Poster Ceramah Pakatan Rakyat
Ceramah BN yang dihadiri ratusan orang sahaja Dan Noh Omar-and the gang begitu dimalukan sekali oleh sekretariat penganjur yaitu Persatuan bekas2 Tentera kawasan Gombak.
Lautan manusia di ceramah PR-Merdeka Rakyat Dun BatuCaves

Anwar Ibrahim  sedang berceramah

Zul Nordin sedang berceramah di Majlis BN /Kg Melayu Wira Damai Batu Caves -Anjuran Perasatuan Bekas Tentera kawasan Gombak.

Ternyata UMNO / BN cuba mensabotaj ceramah Pakatan Rakyat.  Hasilnya…..cuba  anda nilaikan gambar-gambar di atas. Jelas berbeza sambutan rakyat. Pimpinan VVIP UMNO/BN  mesti tambah gelabah tengok gambar-gambar ini.

SOURCE: Republika Online/ Harakahdaily,net/ Blog Demi Rakyat.
Written and Editor by Wilhelmina.

by wilhelmina in Uncategorized Tag’; Syekh Yusuf Al Qardhawi.Anwar Ibrahim.Najib Razak,UMNO/BN,Pakatan Rakyat.Kampung Melayu Wira Damai. DUN Batu Caves.

VIDEO :Najib, Selamat Datang Ke Perancis

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s